Cigánsky guláš
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
375 g predného hovädzieho mäsa
40 g rastlinného tuku
100 g cibule
7,5 g mletej papriky
soľ
mleté čierne korenie
20 g paradajkového pretlaku
rasca
2,5 dl vývaru
100 g zemiakov
1 strúčik cesnaku
majoránka
25 g slaniny
50 g šampiňónov
50 g papriky
37,5 g nakladaných uhoriek
Príprava
1. Na tuku speníme pokrájanú cibuľu, zaprášime paprikou, vložíme na kocky pokrájané mäso, za stáleho miešania opražíme, osolíme, okoreníme, pridáme pretlak a rascu. Zalejeme vývarom a dusíme skoro do zmäknutia.
2. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, prelisovaný cesnak a majoránku. Chvíľu dusíme, pridáme na slanine podusené pokrájané huby, na rezance pokrájanú papriku a na kocky pokrájané paradajky a uhorky. Krátko povaríme a podávame s čerstvým chlebom, alebo s parenou knedľou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Maďarský guláš s kyslou kapustouZapečené zemiaky so syrom a zeleninouPlnená roláda z mletého mäsaNepečená jablková tortaViedenský zákusokRuské vajceHuby v sladkokyslom náleveČokoládová torta bez vajecDžem z jahôd a čerešní pre diabetikovČerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)