Celozrnné muffiny
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 hrnček celozrnnej pšeničnej alebo špaldovej múky
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček otrúb alebo ovsených vločiek
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL jedlej sódy
polovica hrnčeka roztopenej Hery
1–2 žĺtky
polovica hrnčeka kryštálového lebo trstinového cukru (môžeme nahradiť medom)
2 banány
šťava z citróna
3/4 hrnčeka kyslej smotany, jogurtu alebo mlieko
jablká, orechy, hrozienka, sušené marhule a slivky
ľanové a sezamová semiačka, mrkva a pod.
Príprava
1. Najprv zmiešame oba druhy múky, otruby, prášok do pečiva a sódu.
2. V druhej miske vymiešame Heru, žĺtky, cukor (med). K tejto zmesi pridáme roztlačené banány pokvapkané citrónom a kyslú smotanu. Keď je zmes hustá, pridáme ešte jogurt alebo mlieko.
3. Zmiešame sypkú a tekutú zmes, vmiešame sneh z bielkov. Pridáme nasekané jablká, orechy, hrozienka, sušené marhule a slivky. Ľanové a sezamové semiačka, nastrúhanú mrkvu.
4. Formy na muffiny alebo papierové košíčky naplníme zmesou asi do 3/4 a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov (keď sa už cesto nelepí na špáradlo, sú muffiny hotové).
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Pikantná nátierkaKuracie pečene s bagetouRohlíkové knedlíkyKyslá zemiaková polievka so sušenými hubamiJelení kotlíkový gulášZapekané žemle s prekvapenímTorta MalakovPraclíky s rumomGuacamole nátierkaBábovka s čokoládou Margot