Bravčové mäso s bazalkou a píniovými orechmi

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

2 kúsky bravčovej panenky po 300 g
½ lyžičky soli
50 píniových orechov
50 g zmäknutého masla
4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
1 lyžica čerstvej bazalky alebo 1 lyžička sušenej bazalky
1 lyžička citrónovej šťavy


Príprava

1. Panenky umyjeme, položíme vedľa seba tak, aby sa na jednej strane dotýkal tenký koniec s hrubým a na druhej takisto. Nasekané orechy opečieme na panvici pri miernej teplote – mali by byť žlté a vydávať príjemnú orechovú vôňu.

2. Maslo vymiešame so soľou, nasekanými bylinkami a citrónovou šťavou. Zmes dochutíme a rovnomerne rozdelíme na povrch mäsa.

3. Mäso vložíme do fólie na pečenie, uzavrieme, miestami poprepichujeme, vložíme do studenej formy, a potom do rozohriatej rúry. Po 20 minútach fóliu otvoríme a mäso odokryté dopečieme.

4.Fóliu odstránime, mäso zohrejeme a po 10 minútach nakrájame. Ak chceme mať plátky väčšie, krájame šikmo.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jahodovo-čučoriedkové cheesecake
Schwarzwaldský pohár
Musaka
Pikantná kuracia pečeň
Carbonara – talianske cestoviny
Nátierka na hrianky
Cestoviny s mäsom a pečienkou
Pečeňová nátierka
Zelené rezance so šampiňónmi
Kysnutý koláč s Nutellou