Babičkina jablková štrúdla

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

250 g hladkej múky
štipka soli
1 PL masti
1 PL octu
1 dl teplej vody
1 vajce a masť na potretie

Na náplň:
jablká rozkrájaná na plátky
strúhanku (alebo zomleté piškóty)
škorica
hrozienka
citrónová kôra


Príprava

1. Na vál prosejeme múku, urobíme jamku, do ktorej vlejeme rozpustenú mať, ocot, vajcia a soľ. Nožom spracujeme cesto, ktoré nesmie byť príliš tuhé, ale tiež sa nesmie lepiť na vál. Cesto prikryjeme nahriatym hrncom a necháme chvíľu odpočinúť.

2. Potom cesto na utierke posypanej múkou rozvaľkáme a ešte natenko vytiahneme. Cesto pomastíme, posypeme strúhankou, jablkami, škoricou, hrozienkami a citrónovou kôrou.

3. Cesto na utierke stočíme, závin preložíme na vymazaný plech, potrieme masťou a v predehriatej rúre upečieme.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bravčové mäso na smotane
Mousse z bielej čokolády s malinami
Syrové rožky z mäkkého, jogurtového cesta - hrnčekové
Hliva v alobale so slaninou
Huby na smotane
Šalát s čínskou kapustou
Koktail - Manhattan
Lasaňové rolky so šunkou, kuracím mäsom a oravskou slaninou
Teľacie rezne vo vínovom cestíčku
Wrap so špenátom