Torta z hydinového mäsa
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
500 g hydinového mäsa bez kostí
olej
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
500 g zemiakov
2 vajcia
1 lyžica hladkej múky
0,5 dl mlieka
soľ
mleté čierne korenie
150 g masla
2 lyžice kečupu
Príprava
1. Hydinové mäso pokrájame na kocky a opražíme na rozohriatom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a krátko podusíme.
2. Okrúhlu tortovú formu vyložíme alobalom a na dno uložíme podusené hydinové mäso.
3. Zemiaky roztlačíme, pridáme rozšľahané vajcia, mlieko premiešané s hladkou múkou, osolíme a peemiešame. Zemiakovú kašu vylejeme na hydinové mäso, zarovnáme a dáme piecť. Počas pečenia natrieme niekoľkokrát olejom.
4. Upečenú tortu vyberieme z formy, uložíme na tanier, ozdobíme vyšľahaným maslom s kečupom a podávame.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Papriková sekanáJablkový koláč s černicamiŠkoricovo-jablkové osie hniezdaMarinované hovädzie pečené na rýnsky spôsobCestoviny so šampiňónmiJelení gulášČučoriedková roládaTrenčianska višňová tortaPivný gulášRezne v zemiakovom cestíčku