Provensálska nátierka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

200 g Lučiny
1 PL masla alebo Ramy
2 strúčiky cesnaku
cca 20 ks čiernych olív
soľ
oregáno podľa chuti


Príprava

Lučinu vymiešame s maslom, v prípade potreby zriedime trochou mlieka, pridáme prelisovaný cesnak, nasekané čierne olivy, okoreníme oreganom a osolíme.

Natierame na pečivo, najlepšie na čerstvú bagetu. Výborná je tiež na teplé, na olivovom oleji opečené plátky chleba či bagety.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kuracie pečene s bagetou
Kakaovo-tvarohová bábovka
Zemiaky zapečené s nivou
Bačovská pochúťka
Maslovo-syrové slané pečivo
Špagety a la Bolognese
Nátierka z filé a la homár
Mexické zemiaky s fazuľou
Plzeňský guláš
Výborné šišky z rúry