Provensálska nátierka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

200 g Lučiny
1 PL masla alebo Ramy
2 strúčiky cesnaku
cca 20 ks čiernych olív
soľ
oregáno podľa chuti


Príprava

Lučinu vymiešame s maslom, v prípade potreby zriedime trochou mlieka, pridáme prelisovaný cesnak, nasekané čierne olivy, okoreníme oreganom a osolíme.

Natierame na pečivo, najlepšie na čerstvú bagetu. Výborná je tiež na teplé, na olivovom oleji opečené plátky chleba či bagety.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Čokoládovo-višňový nákyp
Mirabelkový koláč s posýpkou
Marinované hovädzie pečené na rýnsky spôsob
Srbská fazuľová polievka
Zemiakový guláš so zeleninou
Kávová Marlenka
Bravčové rezne na šampiňónoch
Roštenka na horčici
Hermelínový šalát s vajcami
Bravčové rezne zapečené s broskyňou a so syrom