Orechovo-makový jablkový koláč

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 vajcia
100 g mletých orechov
100 g mletého maku
100 g polohrubej múky
1/2 balíčka kypriaceho prášku
700 g strúhaných jabĺk
200 g práškového cukru
Poleva:
100 g čokolády
80 g masla


Príprava

1. Žĺtky vymiešame s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do misy dáme žĺtkovú hmotu, mak, orechy, múku s kypriacim práškom, strúhané jablká a tuhý sneh z bielkov. Zmiešame.

2. Pripravené cesto dáme na vymazaný a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.

3. Po vychladnutí potrieme čokoládovou polevou, nakrájame a ozdobíme šľahačkou a ľubovolným ovocím.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zeleninové lievance
Orechová roláda s perníkom
Mäso v pikantnom páci
Citrónovo makový koláč
Farmársky guláš
Švédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - Köttbullar
Galette des Rois - trojkráľový francúzsky koláč
Baklava s vlašskými orechami
Zimná pavlova a la J. Oliver
Teľacie mäso s kukuricou