Čokoládová pena s whisky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

150 g mliečnej čokolády
100 g horkej čokolády
1 väčšie vajce
1 žĺtok
2 PL práškového cukru
40 ml whisky
400 g šľahačkovej smotany
čokoládové hoblinky na ozdobenie


Príprava

1. Horkú a mliečnu čokoládu spolu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Vajce, žĺtok a cukor v horúcom vodnom kúpeli v ďalšej mise rozšľaháme do hustejšej peny. Do peny dôkladne zašľaháme čokoládu. Pridáme whisky a masu necháme mierne vychladnúť.
2. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne zapracujeme do čokoládovej peny. Naplníme do pohárov a necháme približne 3 hodiny vychladiť (Čas chladenia: 2-3 hodiny). Pred podávaním ozdobíme čokoládovými hoblinkami alebo so šľahačkou. Podávame s horúcou kávou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pstruh na liptovský spôsob
Drobenkový koláč
Šampiňonovo-šunkové kuracie prsia
Zapečkané palacinky s tvarohom
Černicové želé (aj pre diabetikov)
Lahôdkový šalát so špargľou
Španielska hnedá omáčka
Placky s paradajkami a mozzarellou
Švédska vianočná torta
Čerešňová torta z krehkého cesta