Carbonara – talianske cestoviny

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

50 dkg cestovín (farfalle, penne, makaróny, špagety…)
8 plátkov oravskej slaniny
4 vajcia
5 dkg strúhaného parmezánu
3 dl šľahačkovej smotany
soľ
mleté čierne alebo biele korenie


Príprava

1. Slaninu pokrájame na rezance a usmažíme.
2. Vidličkou rozšľahané vajcia pomiešame so smotanou, syrom a slaninou.
3. Primiešame uvarené cestoviny a všetko spolu varíme na miernom ohni ešte asi 1 minútu, kým nám omáčka nezhustne. Ihneď podávame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Rajčiaková omáčka
Florentínky
Šišky - Donuts s čokoládovou polevou
Kurča dusené na červenom víne
Spišské džatky
Cesnaková nátierka s tymiánom a brusnicami
Kinder mliečny rez
Veľkonočný baránok
Cookie s hnedým cukrom
Pečená kačka s pomarančom a zázvorovou cibuľou