Restované kuracie pečienky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g kuracích pečienok
1 stredná cibuľa
2 PL kečupu alebo paradajkového pretlaku
soľ
čierne korenie
majoránka
rasca
mletá červená paprika


Príprava

1. Kuracie pečienky očistíme, odblaníme, pokrájame na väčšie kúsky, umyjeme a necháme odkvapkať.

2. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme kečup alebo paradajkový pretlak a spolu chvíľu pražíme. Pridáme, pečienky, okoreníme, pridáme 1/2 lyžičky sušeného majoránu, 1/4 lyžičky rasce a 1/2 lyžičky mletej červenej papriky. Nesolíme! Pri občasnom premiešaní pražíme, kým sa prebytočná voda nevyparí.

3. Podlejeme vodu, asi do polovice pečienok, zakryjeme pokrývkou a dusíme cca 20 minút. Občas premiešame.

SOLÍME IBA HOTOVÉ JEDLO, aby pečienky nestvrdli!!!!

Podávame so zemiakmi (varené, pečené, kaša), s tarhoňou alebo s ryžou podľa chuti.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Topinky z Pardubíc
Cesnaková nátierka s tymiánom a brusnicami
Maková bábovka
Lemon bars - Americké citrónové rezy
Kuracie mäso na balzamikovom octe a víne
Kuracie Kung Pao
Pikantné bravčové mäso
Ľadový šalát so schwarzvaldskou šunkou
Biskupský chlebík
Chuťovky s tatárskym biftekem