Pikantné bravčové mäso

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

600 g bravčového mäsa
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1PL horčice
1 PL kečupu
soľ
mletý čierne korenie
olej
2 PL sterilizovanej kápie
2 kyslé uhorky
worcester
4 PL majonézy
2 PL strúhaného chrenu
pažítka


Príprava

1. Mäso nakrájame na plátky, ľahko naklepeme, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime 2 PL oleja a na ňom mäso rýchlo opečieme z oboch strán. Podlejeme teplou vodou (alebo vývarom) a dusíme pod pokrývkou skoro do zmäknutia.

2. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľu a kyslú uhorku, sterilizovanú kapiu, horčicu, kečup a pár kvapiek worcesteru. Trochu premiešame a necháme spoločne podusiť asi päť minút. Potom odstavíme z ohňa.

3. Pripravíme si tatársku omáčku – buď použijeme kupovanú, do ktorej zamiešame nastrúhaný chren, alebo si ju pripravíme z majonézy, do ktorej okrem chrenu pridáme i štipku soli, pár kvapiek citrónovej šťavy, trochu čierneho korenia, lyžičku nadrobno nakrájanej cibule a PL mlieka. Touto omáčkou prelejeme mäso na tanieri.

Ako príloha k mäsu sú vhodné varené zemiaky s pažítkou alebo opečené na masle.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bleskové tiramisu
Slovenské medové krémeše
Zuzkin šalát
Papriková sekaná
Encián (syr s bielou plesňou) v lístkovom ceste
Jahodový závin
Cibuľový koláč
Šťavnaté karé s mrkv​ovými variáciami
Bravčové rezne na šampiňónoch
Štefánska sekaná pečienka