Piškótová roláda s malinovou šľahačkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

200 g malín
8 žĺtkov
4 bielky
2 x 100 g cukru
80 g múky
½ l šľahačkovej smotany
20 g škrobovej múčky
4 lístky želatíny
trochu práškového cukru


Príprava

1. Piškoótové cesto pripravíme zo žĺtkov, 100 g cukru, snehu z bielkov, múky a škrobovej múčky. – žĺtky vymiešame s cukrom, postupne primiešame sneh z bielkov, múku a škrobovú múčku. Pečieme pri teplote 220 stupňov cca 8 minút.

2. Upečenú piškótu ešte teplú preložíme na utierku, odstránime spod nej papier a zabalíme do vlhkej utierky. Vychladenú smotanu vyšľaháme.

3. Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode. Spolu s cukrom ju pomaly zohrievame, stále miešame. Keď sú cukor i želatína už roztopené, odstavíme hrniec zo sporáka, pridáme maliny, pretlačíme a necháme vychladnúť. Zmiešame so šľahačkou.

4. Naplníme piškótu, po krajoch necháme asi 10 cm voľné miesto. Roládu zrolujeme pomocou utierky, posypeme práškovým cukrom a dáme vychladiť.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Výborné šišky z rúry
Sviatočná kapustnica a la Iva
Slané koláčiky
Ruské vajce
Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom
Syrovo-cesnakové rohlíčky
Schwarzwaldský pohár
Lievance s citrónovým krémom
Kuracie Gordon Blue
Syrové trubičky