Lievance s citrónovým krémom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

100 g práškového cukru
3 dl kyslého mlieka
180 g polohrubej múky
20 g droždia
2 vajcia
ríbezľový džem
zavárané ríbezle alebo čučoriedky
na hrot noža soli

Citrónový krém:
2 žĺtky
50 g práškového cukru
10 g práškového cukru do snehu
1 dl vody
šťava z jedného citróna


Príprava

1. Droždie a cukor rozmiešame v kyslom mlieku izbovej teploty a necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu. Potom pridáme múku, vajcia a soľ, dobre vymiešame a znova necháme vykysnúť na teplom mieste.
2. Z vykysnutého cesta pečieme z obidvoch strán lievance, ktoré ponatierame ríbezľovým džemom a pospájame natretou časťou vždy dva kusy spolu. ´
3. Citrónový krém: Žĺtky, cukor, vodu a citrónovú šťavu šľaháme nad parou do zhustnutia. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň cukor a potom ho zamiešame do krému.
4. Lievance podávame poliate citrónovým krémom a ozdobené zaváranými ríbezľami alebo čučoriedkami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pudingové koláčiky
Teľacie rezne vo vínovom cestíčku
Jahodový džem - klasický
Kurča dusené na červenom víne
Palacinky zapečené so špenátom
Jablkovo-orechový závin z jogurtového cesta
Zelerová nátierka
Šošovicová polievka s údeným mäsom
Špagety s kuracími prsiami a so šampiňónmi
Bravčové ragú z mletého mäsa