Luxusné jahodové rezy

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

cca 500 g jahôd

Cesto:
5 vajec
20 dkg cukru krupica
100 ml vody
100 ml oleja
25 dkg polohrubej múky
½ prášku do pečiva

Krém:
1 liter mlieka
3 vanilkové pudingy
1 vanilkový cukor
4 PL cukru
1 PL masla
2 kyslé smotany
2 šľahačkové smotany + stužovač


Príprava

1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva, nakoniec ručne vmiešame sneh z bielkov. Upečieme na 180°C cca 15–20 minút.

2. Na vychladnutú piškótu poukladáme jahody z kompótu, čerstvé alebo mrazené.

3. Mlieko, vanilkové pudingy, vanilkový cukor a cukor uvaríme, do horúceho pudingu vmiešame asi tak 1 PL masla, do vychladeného vmiešame 2 kyslé smotany, trochu práškového cukru a šľahačom vyšľaháme.

4. Na piškótu s ovocím natrieme krém a na vrch vyšľahanú šľahačku so ztužovačom. Posypeme strúhanou čokoládou.

Doporučujem urobiť večer a nechať do rána krásne uležať v chladničke. Potom je to skutočná delikatesa. Možno použiť aj akékoľvek iné ovocie podľa chuti.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Klobásové koláčiky
Salát z čínskej kapusty so zeleninou a cesnakom
Jemne pálivá domáca klobása
Toskánska zeleninová polievka
Artičoky plnené pečeňovým krémom
Veľkonočný baránok
Prekladané mäso so zeleninou
Plnený baklažán s bravčovým mäsom
Cesnakový ľadový šalát s kuracím mäsom
Paradajková omáčka