Artičoky plnené pečeňovým krémom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

4 malé artičoky alebo 4 srdiečka artičok
1 PL octu
soľ
1 ČL citrónovej šťavy
½ ČL jablkového rôsolu
100 g pečeňovej pasty
2 cm sardelovej pasty
1/8 lit. šľahačkovej smotany
mleté biele korenie
šalátové listy
1 oliva
petržlenová vňať


Príprava

1. Stonky a tvrdé listy artičok odstránime. Špičky listov odstrihneme. Artičoky varíme asi 15 minút v octovej vode, kým sa lístky nedajú ľahko oddeliť. Zlejeme.
2. Artičoku uchopíme, stredné lupienky vykrútime a vytiahneme. Stred vydlabeme lyžičkou.
3. Citrónovú šťavu zmiešame s teplým jablkovým rôsolom, artičoky natrieme.
4. Pečeňovú paštétu vidličkou roztlačíme, pridáme sardelovú pastu, smotanu a korenie a vyšľaháme do peny. Srdiečka artičok naplníme, ozdobíme petržlenovou vňaťou a šalátovými listami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Džem z jahôd a ríbezľovej šťavy
Veterníky s cukrovou polevou
Rýchly kapustový šalát
Škvarkové trojuholníky so slivkovým lekvárom
Treska pečená v rúre
Polovecká polievka
Koktail - Manhattan
Ravioly so špenátovo-mäsovou plnkou
Tekvicový krém
Galette des Rois - trojkráľový francúzsky koláč