400 g očistených jabĺk
1 PL citrónovej šťavy
citrónová kôra
60 g tuku
1/2 balíčka vanilkového cukru
1 vajce
2 PL šľahačky
125 g polohrubej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva
Príprava
1. Tuk s cukrom, citrónovou kôrou, soľou a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Zašľaháme vajce, pridáme múku s práškom do pečiva a šľahačku. Nakoniec vmiešame na kocky pokrájané jablká, ktoré sme pokvapkali citrónovou šťavou.
2. Plech vyložíme papierom na pečenie a lyžičkou naň kladieme kôpky cesta. Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 25-30 minút. Po upečení posypeme cukrom.
Z tohto množstva pripravíme 8 jablkových koláčikov.