Švédska mandľová torta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

4 vajcia
25 dkg mletých mandlí
15 dkg hnedého cukru
1,5 dl smotany na šľahanie
20 dkg masla
6 dkg cukru
5 dkg mandľových lupienok


Príprava

1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne zašľaháme hnedý cukor. Do tuhého snehu opatrne primiešame mleté mandle. Cesto prelejeme do menšej tortovej formy vyloženej papierom na pečenie.

2. Upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov. Upečený korpus vychladíme.

3. Medzitým si pripravíme krém: Žĺtky vymiešame s cukrom a so smotanou a na miernom ohni zohrievame, kým nám krém nezačne hustnúť. Nesmie vrieť!!! Odstavíme z ohňa a teplý krém vymiešame s maslom, necháme vychladnúť.

4. Vychladnutý korpus v strede prerežeme na 2 pláty. Na spodný plát nanesieme polovicu krému, zakryjeme druhým plátom a so zbytkom krému potrieme vrchný plát a boky. Vrch posypeme mandľovými lupienkami.

Tortu podávame schladenú.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Husárske gombičky
Lososová nátierka
Penne s pikantnou omáčkou
Zapečená treska s jablkovým chrenom
Zabíjačková pečienka s opekanými novými zemiakmi
Zemiaky plnené mletým mäsom
Bravčové rezne na šampiňónoch
Bleskové rezy
Viedenský zákusok
Pečeňová nátierka