Torta s kokosovým krémom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 vajcia
200 g práškového cukru
balíček prášku do pečiva
200 g hrubej múky
strúhaný kokos na posypanie

Krém:
300 ml mlieka
3 PL hladkej múky
90 g masla
80 g práškového cukru
2 PL ríbezľového lekváru
50 g strúhaného kokosu


Príprava

1. Žĺtky a cukor vymiešame do peny so 6 PL teplej vody. Potom zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a opatrne po častiach tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C upečieme (asi 20-25 minút).
2. V mlieku rozmiešame múku a uvaríme hustú kašu. Maslo, cukor a lekvár vymiešame do peny a po lyžiciach ju vmiešame do vychladnutej kaše. Nakoniec pridáme strúhaný kokos.
3. Upečený korpus pozdĺžne prekrojíme a naplníme krémom. Celý povrch torty natrieme zvyšným krémom a posypeme strúhaným kokosom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zabíjačková pečienka s opekanými novými zemiakmi
Čučoriedková roláda
Lahôdkový šalát so špargľou
Vývar s pečeňovými haluškami
Cviklovo-rukolový šalát s parmezánom
Lahodná slepačia polievka s estragónom
Halušky maslové
Sviatočná kapustnica a la Iva
Ice Fernet
Bravčový fazuľový guláš