Guacamole nátierka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 avokádo
1 väčší strúčik cesnaku
1 ČL sušenej alebo nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
väčšia štipka čierneho korenia
soľ podľa chuti
1 kávová lyžička citrónovej alebo limetkovej šťavy
čerstvé paradajky


Príprava

1. Avokádo a cesnak očistíme, avokádo pokrájame na kocky, cesnak roztlačíme, pridáme ostatné prísady a rozmixujeme na hladký krém.

2. Nátierku podávame natretú na hrianky alebo na celozrnné pečivo, obložíme plátkami paradajok.

Použitá citrónová šťava nielen dochucuje nátierku, ale zabraňujem tomu, aby nestratila peknú zelenú farbu a nezhnedla.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Karamelové veterníky
Beigli -tradičný maďarský vianočný závin podľa Limary
Orechovo-kávový zákusok
Americká kokosová bábovka s rumom a rumovou polevou
Jogurtovo-čokoládové rezy
Pstruh na liptovský spôsob
Koláč "slnečnica"
Husárske gombičky
Frankfurtská polievka
Paratha - indický chlieb