5-6 stredne veľkých zemiakov
200-250 g oravskej slaniny
1 konzerva červenej fazule
1 konzerva kukurice
1 pór
soľ
mleté čierne korenie
mletá paprika
chili paprika (nemusí byť)
koriander
olej
kyslá smotana
1. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a pokrájame na kocky.
2. Slaninu nakrájame upečieme a vyberieme z výpeku. Pór nakrájame na kolieska, upečieme na masti zo slaniny a tiež vyberieme.
3. Pokrájané zemiaky upečieme vo výpeku. Pridáme fazuľu, kukuricu, upečenú cibuľu a slaninu, pomiešame a chvíľu spolu pečieme. Podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou a ak máme radi štipľavé, tak aj chili paprikou.
4. Podávame poliate pochúťkovou smotanou.