(6 porcií)
Mousse:
200 g bielej čokolády
3 vjacia
1 PL kryštálového cukru
Malinová omáčka:
2 hrste čerstvých alebo mrazených malín
2 PL kryštálového cukru
2 dl vody
2 PL kukuričného škrobu
1. Čokoládu poláme a nad parou roztopíme. Medzitým oddelíme vaječné žĺtky a bielky. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh.
2. Roztopenú čokoládu schladíme cca na 40 stupňov. Do schladenej čokolády vmiešame žĺtky, rýchlo rozmiešame, pridáme 2 PL peny z bielkov, rozmiešame a opatrne primiešame zvyšok peny. Miešame, kým dostaneme hladký nadýchaný krém. Vzniknutý krém rozdelíme do pohárov a odložíme do chladničky.
3. 2 PL kryštálového cukru skaramelizujeme, pridáme 1 dl vody a karamel necháme roztopiť. Prisypeme maliny, prilejeme kukuričný škrob rozmiešaný v 1 dl vody. Pri stálom miešaní prevaríme. Uvarenú omáčku trochu schladíme a nalejeme na vrch čokoládovej peny. Opäť odložíme do chladničky.
4. Vychladený čokoládový mousse ozdobíme šľahačkou, malinami a karamelovou ozdobou.