1 kg bravčového karé
150 g sušených sliviek
3 PL bravčovej masti
soľ
mleté čierne koreni
drvená rasca
1. Mäso umyjeme, osušíme, ostrým nožom opatrne urobíme dieru do mäsa a tunel naplníme sušenými slivkami.
2. Bravčovú masť rozpálime a rajnici. Naplnené mäso zo všetkých strán prudko opečieme na rozpálenej masti. Ak je mäso opečené, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a podlejeme vodou (asi 3 dl). Zakryjeme pokrievkou a vložíme do rúry. Zakryté pečieme asi 1 hodinu pri teplote 200 stupňov.
3. Ak je mäso mäkké, odkryjeme a pečieme, kým sa nevytvorí chrumkavá, zlatohnedá kôra.
4. Potom mäso vyberieme, necháme trochu odstáť, aby sa krajšie krájalo. Výpek dochutíme soľou a korením, zahustíme 1 lyžičkou múky alebo zemiakového škrobu.
Podávame s opekanými zemiakmi alebo dusenou ryžou a čerstvým zeleným šalátom.