Pečený losos na pomarančoch

tento recept pridal(a) na www.dobroty.sk

Prísady

400-500 g ​filety z losos​a​
maslo
​drvené ​čierne, červené,​ ​​zelené a​ biele korenie
1 strúčik cesnaku
1 pomaranč
soľ
petržlenová vňať
citrónová šťava


Príprava

1. Um​yté lososové filety, vložíme do​ maslom vytretej zapekacej misy.

2.​ Filety polejeme šťavou z 1/2 pomaranča, druhú polovicu pomaranča očistíme, pokrájame a vložíme do zapekacej misy. Rybu osolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou a na plátky nakrájaným cesnakom. Na vrch poukladáme kúsky masla. ​Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30-40 minút​ do zlata.

​Upečen​ú rybu pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s opekanými zemiakmi alebo so zeleninou.​