Hovädzie na červenom víne

tento recept pridal(a) na www.dobroty.sk

Prísady

1000 g hovädzieho mäsa (na guláš)
2 veľké cibule
1 PL mletej červenej papriky
1/2 KL mletého čierneho korenia
3 strúčiky cesnaku
1 ČL drvenej rasce
trochu štipľavej mletej papriky
soľ podľa chuti
voda
1 dl červeného vína
bravčová masť, alebo olej


Príprava

1. Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na bravčovej masti. Hrniec odstavíme z ohňa a pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie a rozdrvený cesnak. Chvíľu ešte restujeme.

2. Keď nám už cesnak rozvoniava, pridáme umyté a na kocky nakrájané mäso, dobre premiešame a opražíme zo všetkých strán. Opražené mäso osolíme podľa chuti, podlejeme vodou (cca 3 dl) a zakryté dusíme, kým mäso nezmäkne. Prilejeme víno a mäso necháme prejsť varom. Počas varenia prípadnú odparenú vodu dolievame.

Podávame s maslovými haluškami alebo s uvarenými cestovinami a zeleninovým šalátom.