Kura pečené s citrusovými plodmi

tento recept pridal(a) na www.dobroty.sk

Prísady

1 očistené, rozporciované celé kura alebo
1 kg kuracích pŕs
1 pomaranč
1 citrón
1 ČL rozmarínu
1 ČL tymianu
soľ
zelená petržlenová vňať
1 cibuľa

Nálev:
5 PL olivového oleja
2 PL hnedého cukru
šťava z 1 citróna
šťava z 1 pomaranča
1 ČL paprikovej pasty
trochu mletej červenej papriky
rozmarín
tymian
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Do pekáča nalejeme trochu olivového oleja, na olej rozložíme kusy kuracieho mäsa (ak používame prsia, tak ich rozkrojíme na polovice).

2. Všetky prísady na nálev zmiešame a nalejeme na kúsky mäsa. Mäso ešte posypeme rozmarínom a tymianom, podľa chuti osolíme.

3. 1 pomaranč a citrón rozkrájame na kolieska a kolieska na štvrťky, ktoré poukladáme na mäso spolu s cibuľou, pokrájanou na väčšie kúsky. Posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, zakryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 200 stupňoch asi 40 minút.

4. Potom odstránime alobal a mäso upečieme do zlatohneda.

Podávame s opekanými zemiakmi.