Pečená kačka s dusenou červenou kapustou

tento recept pridal(a) na www.dobroty.sk

Prísady

1 očistená kačica
0,5 l svetlého piva
soľ

1 kg červenej kapusty
olej
soľ
1 ČL rasce
3 PL kryštálového cukru
ocot podľa chuti


Príprava

1. Kačku rozporcujeme, jednotlivé porcie vložíme do hrnca, najlepšie do liatinového. pridáme aj na kocky pokrájané sadlo. Mäso osolíme a podlejeme pivom. Zakryjeme pokrývkou a varíme na strednom ohni, kým mäso zmäkne. Potom teplotu zvýšime a mäso dopekáme vo kým bude mať krásnu farbu pečeného mäsa.

2. Medzi tým pokrájame kapustu na rezance, osolíme a necháme chvíľu odstáť. Na oleji skaramelizujeme cukor, pridáme trochu vody a karamel roztopíme. Pridáme kapustu, posypeme rascou a dusíme do mäkka, občas pomiešame, aby kapusta neprihorela. Nakoniec kapustu dochutíme octom podľa chuti.

3. Podávame s parenou knedľou, príp. zemiakovou lokšou.