Na dno torty:
12 dkg masla
25 dkg sušienok
Náplň:
2 ks citrónov – štava aj kôra
15 dkg práškového cukru
2,5 dl smotany na šľahanie
40 dkg tvarohu
2 dkg želatíny
1. Sušienky rozmrvíme do misy a zmiešame s rozpusteným maslom. Dno aj boky formy vyložíme papierom, a potom sušienkovou zmesou. Zmes riadne pritlačíme. Dáme do chladničky.
2. Tvaroh zmiešame s polovicou množstva cukru a s citrónovou kôrou.
3. Želatínu nad miernym ohňom rozpustíme v citrónovej šťave - nenecháme zovrieť!
4. Vyšľaháme tuhú šľahačku so zvyšným cukrom a potom opatrne primiešame do tvarohovej hmoty. Pridáme aj rozpustenú želatínu. Krém nalejeme na sušienkovú zmes.
5. Tortu dáme do chladničky a necháme stuhnúť.