4 pláty bravčovej krkovičky alebo karé (150 - 180 g/ks)
soľ
2 PL horčice
mleté čierne korenie
4 pláty dusenej šunky
4 pláty tvrdeného syra
3 PL múky
1 ČL mletej červenej papriky
3-4 PL oleja
1 Mäso vyklepeme na čím väčšie pláty, osolíme, potrieme z obidvoch strán horčicou a posypeme čiernym korením.
2. Na plát mäsa položíme plát šunky, na to plát syra a prehneme na polovicu.
3. Pomiešame múku s červenou paprikou, obalíme v nej naplnené pláty mäsa, ktoré poukladáme na olejom vymastený pekáč.
4. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a mäso v nej upečieme do červena.
Podávame so zemiakovou kašou alebo dusenou ryžou a hlávkovým šalátom alebo s ovocným kompótom.