750 g lúpaných jabĺk
140 g cukru krupica
2 ks vanilkového pudingu
150 g detských piškót
1 hrsť hrozienok alebo brusníc
1. Jablká nahrubo nastrúhame, prilejeme k nim hrnček vody a pridáme cukor. Privedieme do varu a asi 10 minút varíme. Potom prilejeme druhý hrnček vody, v ktorom sme rozmiešali pudingové prášky. Opät varíme, ale už iba do vtedy, až sa prevarí škrob (asi 3 minúty), potom pridáme kúsky hrozienok alebo brusníc.
2. Ešte teplú hmotu naberieme do formy a prekladáme ju piškótami. Do stredu vložíme nasekané hrozienka alebo brusnice. Celú tortu potom uhladíme, popritláčame namočenou stierkou a dáme ju poriadne vychladiť do chladničky.
3. Jednotlivé rezy torty podávame s kyslou smotanou. Ak budete mať chuť, môžete jablká zvariť s korením (hrebíčkami, škoricou, badyánom) a miesto vody použiť biele víno.