4 porcie:
250 g višní
400 g ml bieleho jogurtu
200 ml smotany na šľahanie
piškóty (cca 20 kusov)
4 PL kryštálového cukru
20 ml griotky
strúhaná čokoláda na ozdobu
1. Višne umyjeme, vykôstkujeme a spolu s 2 PL vody a 4 PL cukru varíme 5 minút v menšom hrnci, odstavíme a necháme vychladnúť.
2. Smotanu dotuha vyšľaháme. V mise zmiešame šľahačku s 300 ml jogurtu.
3. Polovicu višní najemno rozmixujeme a zmiešame do jogurtovo-šľahačkovej masy. Podľa chuti pridáme ďalší cukor.
4. Zvyšné višne zmiešame s griotkou, rozdelíme do pohárov, doplníme smotanovým krémom a pridáme piškóty (do jedného pohára cca 5 kusov). Navrch porcie dáme lyžicu zvyšného jogurtu.
5. Pred podávaním ozdobíme strúhanou čokoládou.