Schwarzwaldský pohár

tento recept pridal(a) na www.dobroty.sk

Prísady

4 porcie:

250 g višní
400 g ml bieleho jogurtu
200 ml smotany na šľahanie
piškóty (cca 20 kusov)
4 PL kryštálového cukru
20 ml griotky
strúhaná čokoláda na ozdobu


Príprava

1. Višne umyjeme, vykôstkujeme a spolu s 2 PL vody a 4 PL cukru varíme 5 minút v menšom hrnci, odstavíme a necháme vychladnúť.

2. Smotanu dotuha vyšľaháme. V mise zmiešame šľahačku s 300 ml jogurtu.

3. Polovicu višní najemno rozmixujeme a zmiešame do jogurtovo-šľahačkovej masy. Podľa chuti pridáme ďalší cukor.

4. Zvyšné višne zmiešame s griotkou, rozdelíme do pohárov, doplníme smotanovým krémom a pridáme piškóty (do jedného pohára cca 5 kusov). Navrch porcie dáme lyžicu zvyšného jogurtu.

5. Pred podávaním ozdobíme strúhanou čokoládou.