3/4 šálky cukru
1,5 šálky múky
3/4 šálky kakaového prášku
1,5 ČL morskej soli
0,5 ČL sódabikarbóny
235 g mäkkého masla
Plnka:
0,5 šálky smotany
250 g bielej čokolády
1. Na krém roztopíme čokoládu so smotanou, vymiešame do hladka, vychladíme a odložíme do chladničky.
2. Maslo rozdrobíme s múkou, pridáme kakao, cukor, sódabikarbónu a soľ. Rýchlymi pohybmi rúk pomiešame a z cesta vytvoríme bochník, ktorý zabalíme do fólie a dáme na pol hodinu do chladničky.
3. Cestovyberieme z chladničky, rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3-4 mm. Okrúhlou vykrajovačkou povykrajujeme, kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečieme 15 minút.
4. Upečené a vychladené kolieska zlepíme krémom z bielej čokolády.