Mäso s ryžou na balkánsky spôsob

tento recept pridal(a) bazalka na www.dobroty.sk

Prísady

400 g bravčového mäsa
1 lyžica oleja
2 lyžičky mletej červenej papriky
1 lyžička soli
¼ lyžičky mletého čierneho korenie
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice paradajkového pretlaku
3 cibule
1 l mäsového vývaru, alebo vody s 1 PL vegety
1 čerstvá zelená paprika
1 čerstvá červená paprika
4 paradajky
250 g dlhozrnnej ryže


Príprava

1. Mäso umyjeme, nakrájame na dvojcentimetrové kúsky a 10 minút orestujeme na oleji. Pridáme korenie, roztlačený cesnak, paradajkový pretlak a horúci vývar. Prikryjeme a pomaly varíme.

2. Papriku rozštvrtíme, zbavíme semiačok a nakrájame na rezance. Ošúpanú cibuľu rozštvrtíme. Paradajky nakrojíme, tvrdé miesta vykrojíme, ponoríme do horúcej, potom do studenej vody a ošúpeme. Takisto ich rozštvrtíme.

3. K mäsu pridáme ryžu a prevaríme. Vmiešame papriku s cibuľou a ďalej dusíme. Napokon pridáme paradajky, 5 minút pred odstavením.

4. Mäso s ryžou pri dusení nemiešame. Pred podávaním ochutíme.