1 kg hrušiek
250 g polohrubej múky
2 KL prášku do pečiva
2 vajcia
2 PL medu
100 g masla
1 KL pomarančovej kôry
1 balíček vanilkového cukru
1 PL citrónovej šťavy
80 g dulového, alebo iného rôsolu
1. Z múky, prášku do pečiva, 1 vajca, 1 lyžice medu, masla, strúhanej kôry a vanilkového cukru pripravíme krehké cesto. Prikryté ho necháme odpočinúť v chladničke.
2. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme a uložíme do okrúhlej formy s priemerom 26 cm. Poprepichujeme a na okrajoch popritláčame.
3. Ošúpané hrušky rozpolíme a zbavíme jaderníkov. Čo najrýchlejšie potrieme citrónovou šťavou, aby nestmavli.
4. Zo zvyšného žĺtka, 2 lyžíc medu a smotany vymiešame polevu, spojíme ju s dotuha vyšľahaným snehom z 1 bielka.
5. Horúci upečený korpus natrieme rôsolom, obložíme hruškami a prelejeme smotanovým krémom. Upečieme, aby bol krém celkom stuhnutý a bledohnedý.