Srbská fazuľová polievka

tento recept pridal(a) zuzka na www.dobroty.sk

Prísady

200 g bielej fazule
1 ČL soli
0,5 ČL mletého čierneho korenia
1 strúčik cesnaku
2 cibule
3 PL bravčovej masti
400 g pokrájaného vareného hovädzieho mäsa
2 malé konzervy rajčinového pretlaku
280 g kukurice z konzervy
150 g hrášku
1 PL posekanej petržlenovej vňate
1 ČL sušeného tymianu
na hrot noža sušeného rozmarínu


Príprava

1. Do varu uvedieme 2 litre čerstvej vody s fazuľou, soľou a čiernym korením. Varíme prikryté pri miernej teplote 2 hodiny.
2. Cibuľu roztlačíme s trochou soli. Masť zohrejeme a cibuľu a cesnak v nej do žlta opečieme, pridáme mäso a chvíľu opekáme. Rajčiakový pretlak rozmiešame s trochou vody a primiešame.
3. Kukuričné zrná necháme odkvapkať a spolu s hráškom a opečeným mäsom pridáme k fazuli. Všetko varíme na miernej teplote asi 10 minút. Ochutíme petržlenovou vňaťou, tymianom a rozmarínom.