Cesto:
6 vajec
200g kryštálového cukru
250g rastlinného tuku na pečenie
350g hladkej múky
1 balíček prášku do pečiva
2 PL rumu na pokvapkanie cesta
tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu
Krém:
2 balíčky vanilkového pudingu
1l mlieka
200g masla
100g práškového cukru
Na ozdobu:
čokoládová poleva
lístky mäty
1. Žĺtky, cukor a tuk vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva a na dvakrát primiešame k žĺtkovej mase. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vareškou ho jemne vtrieme do cesta.
2. Plech veľkosti 30 x 40 cm vymastíme, vylejeme naň cesto a vo vyhriatej rúre upečieme (20-30 minút, 190°C). Ešte teplý koláč pokvapkáme rumom.
3. Pudingy uvaríme s mliekom podľa návodu na obale, necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding.
4. Krém natrieme na vychladnutý koláč a polejeme čokoládovou polevou. Necháme v chlade stuhnúť a ozdobíme mätou.