4 pstruhy
800 g hlivy ustricovitej
4 strúčiky cesnaku
10 PL oleja
1 PL oregána
soľ
mleté čierne korenie
4 zväzky petržlenovej vňate
2 zväzky kôpru
citrónová šťava
8 KL masla
1. Hlivu očistíme, odkrojíme tvrdé časti, pokrájame ju na tenké plátky a vložíme do hrnca. Pridáme prelisovaný cesnak a olej. Okoreníme čiernym korením, soľou a oregánom. V takto ochutenom oleji necháme huby asi 5 minút nasiaknúť. Potom huby krátko opražíme na rozpálenej panvici.
2. Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, na potvrchu i vo vnútri osolíme a okoreníme. Pripravíme si dostatočne veľký plát alobalu, na ktorý položíme huby, na ne položíme pstruhy a husto ich posypeme nasekanými bylinkami. Pred zabalením vložíme do alobalu niekoľko plátkov masla. Pečieme na plechu vo vopred vyhriatej rúre asi 25 minút. Podávame so zemiakmi a šalátom.