750 g zemiakov
150 g mrkvy
160 g kozieho syra (alebo plesňový syr)
250 g malých paradajok
100 g zeleného šalátu
1 červená cibuľa
50 ml octu
100 ml oleja
plátky slaniny (anglickej alebo oravskej)
soľ
mleté čierne korenie
1. Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme, ochladíme, ošúpeme a nakrájame na plátky. Mrkvu očistíme a škrabkou nastrúhame na jemné pásiky.
2. Cibuľu očistíme, prekrojíme a nakrájame na jemné pásiky. Šalát umyjeme, osušíme a natrháme na kúsky. Paradajky umyjeme a prekrojíme. V mise zmiešame zemiaky, cibuľu mrkvu a šalát.
3. Ocot, soľ, korenie a olej spolu vyšľaháme na marinádu. Kozí syr pokrájame na kúsky, obalíme v slanine a uložíme na alobal. Posypeme soľou, korením a 5 minút grilujeme pri vyššej teplote v rúre.
4. Na taniere rozdelíme zeleninu, uložíme ugrilovaný syr a polejeme vyšľahanou marinádou.