1 kurča (1,3 kg)
2 cibule
250 g šampiňónov
2 PL masla
1 PL citrónovej šťavy
¼ l červeného vína
2 PL sójovej omáčky
1 ČL mäsového extraktu
soľ
mleté čierne korenie
¼ l smotany
2 PL hladkej múky
1. Kurča rozdelíme na 8 porcií, ktoré umyjeme, osušíme a potrieme citrónovou šťavou. Kúsky poukladáme tesne vedľa seba do hrnca.
2. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, čisté huby na plátky. Maslo zohrejeme, huby na ňom 3 minúty restujeme a preložíme do cedidla. Vykvapkanú šťavu zachytíme. Vo vypečenom tuku z húb speníme cibuľu do zlatista.
3. Šťavu z húb, červené víno, sójovú omáčku a mäsový extrakt zamiešame do výpeku, povaríme, osolíme a okoreníme. Omáčku nalejeme na mäso, prikryjeme ho a dusíme.
4. Smotanu vymiešame s múkou, pridáme do omáčky a ešte asi 10 minút podusíme. Napokon vmiešame huby, zohrejeme a prípadne dochutíme.