9 menších paradajok
1 biela cibuľa
1 patizón
2 menšie cukety
150 ml kyslej smotany
100 ml smotany na varenie
150 g tvrdého syra na strúhanie
soľ
mleté čierne korenie
maslo na vymastenie zapekacej formy
1. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno. Cuketu umyjeme, odkrojíme konce a aj so šupkou nahrubo nastrúhame. Patizón očistíme a nakrájame na malé kocky.
2. V miske spolu zmiešame kyslú smotanu, smotanu na varenie a nastrúhaný syr. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
3. Zapekaciu formu vymastíme maslom, dáme do nej nakrájanú zeleninu a zalejeme smotanovou zmesou. Na povrch rovnomerne poukladáme paradajky. Zapekáme vo vyhriatej rúre na 170 °C asi 25 minút dozlatista.