malá hlávka bielej kapusty
1 cibuľa
1 malý pohár sterilizovanej červenej kápie
1konzerva čínskej huby "Judášove ucho" (alebo sušené)
rasca
čínske korenie
soľ
olej
citrónová šťava
- všetky suroviny dávame podľa chuti
1. Kapustu pokrájame na kocky, dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Necháme len chvíľku prejsť varom (asi 2 minúty). Potom vodu zlejeme.
2. Mezitým si nakrájame nadrobno cibuľu a dáme restovať na pánvici. Keď trochu zhnedne, pridáme najemno rozsekané huby (ak sú sušené, treba ich najprv namočiť do horúcej vody a pred použitím vyžmýkať), pokrájanú kápiu, rascu a čínske korenie. Všetko chviľku prehrejeme.
3. Nakoniec pridáme trošku citrónovej šťavy a túto zmes zmiešame s kapustou. Podľa potreby dosolíme. Necháme v chlade uležať.