4 bravčové rezne
4 papričky chilli
1 zelená paprika
1 KL mletého čierneho korenia
2 klinčeky
7 cl hustého bieleho jogurtu
trochu soli
70 g tuku
štipka mletej škorice
2 bobkové listy
1. Rezne opláchneme a dobre osušíme. Naklepeme ich tupou hranou kuchynského noža kým nie sú ploché a mäkké.
2. Jogurt zmiešame s rozdrvenými papričkami chilli, nasekanou zelenou paprikou, čiernym korením, mletými klinčekmi a soľou.
3. Zmesou potrieme mäso a marinujeme 5 až 6 hodín.
4. V panvici rozohrejem tuk. Pridáme bobkové listy a škoricu a na jednu minútu znížime čo najviac teplotu. Teplotu zvýšíme na maximum a vkladáme rezne. Rýchlo ich opekáme z oboch strán. Keď sú rezne hotové ihneď ich podávame so zeleninovou oblohou a s ryžou.
Môžeme ozdobiť zaváranými brusnicami.