6 veľkých zemiakov
2 vajcia
2 PL hladkej múky
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
4 paradajky
200 g mozzarelly
mleté čierne korenie
majorán
4 PL nasekanej pažítky
soľ
olej na opekanie
1. Zemiaky olúpeme, umyjeme a do misy nadrobno postrúhame. Necháme postáť a po chvíli z nich vytlačíme prebytočnú tekutinu. Pridáme soľ, vajcia, podľa chuti majorán a mleté čierne korenie, postrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak a nakoniec hladkú múku.
2. Všetko spolu vymiešame na hladké cestíčko. Na panvici zohrejeme malé množstvo oleja a cesto pomocou lyžice rovnomerne rozotrieme na panvicu, aby sa vedľa seba zmestili aspoň štyri placky. Opekáme z obidvoch strán dozlatista a osušíme ich na papierových obrúskoch.
3. Paradajky umyjeme, spolu so syrom nakrájame na kolieska. Na placky ukladáme koliesko paradajky, na ňu syr a na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre zapekáme dochrumkava asi 5-10 minút. Zapečené placky posypeme nasekanou pažítkou a ihneď podávame. Na pečenie môžme použiť panvicu na lievance.