Čučoriedková roláda

tento recept pridal(a) na www.dobroty.sk

Prísady

300 g čučoriedok
80 g práškového cukru
60 g kukuričného škrobu
60 g polohrubej múky
6 vajec
kôra z 1/2 citróna
150 ml mlieka
2 PL želatíny
500 g tvarohu
100 g práškového cukru
250 ml šľahačky
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček stužovadla šľahačky


Príprava

1. Vajcia s 80 g cukru vyšľaháme, primiešame škrob, múku a kôru. Cesto dáme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme (15 až 20 minút). Upečený plát vyklopíme, papier stiahneme a plát zavinieme.
2. Do 1/2 mlieka dáme napučať želatínu. Zvyšné mlieko zohrejeme, vlejeme doň želatínu a rozmiešame. Tvaroh, mlieko, 100 g práškového a vanilkový cukor zmiešame a vychladíme.
3. Čučoriedky a 1/2 šľahačky vyšľahanej so stužovadlom vmiešame do krému, naplníme roládu a ostatnou šľahačkou ju ozdobíme.