cca 7 litrov:
20-25 veľkých bazových kvetov
4 kg cukru
6 l vody
5 ks umytých citrónov
2-3 dkg kyseliny citrónovej
1 KL konzervačného prípravku
1. Do väčšieho hrnca dáme variť 5 l vody spolu s 3,5 kg cukru.
2. Zvyšných 0,5 cukru skaramelizujeme. Na hotový karamel nalejeme 1 liter vody a zohrievame, kým sa karamel úplne neroztopí.
3. Karamelový sirup vlejeme do cukrového sirupu a spolu prevaríme.
4. Do vychladnutého sirupu vložíme bazové kvety, na kolieska pokrájané citróny, kyselinu citrónovú a konzervačný prípravok.
5. Sirup necháme 4-5 dní odstáť a pravidelne ho premiešavame.
6. Hotový sirup scedíme, nalejeme do čistých fliaš a uzavrieme.
Vydrží aj viac mesiacov, pravda, ak sa do vtedy nespotrebuje :)