Cesto:
900 g hladkej múky
300 g práškového cukru
150 g tuku (Hera)
3 PL medu
1,5-2 KL sódy-bikarbóny
2 celé vajcia
trochu mlieka
Krém:
1 Hera
uvarený (vychladený) vanilkový puding z 0,5 l mlieka
250 g práškového cukru
lekvár (najlepšie ríbezľový)
0,25 lit. silnej inštantnej kávy
1. Z prísad vypracujme cesto a vyvaľkáme 4 pláty veľkosti plechu. Pláty pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie.
2. Vyšľaháme tuk s cukrom a postupne primiešame vychladený pudig. Do polovice náplne sa môže vmiešať uvarená kaša z 0,25 lit. silnej inštantnej kávy a 3 PL hrubej múky.
3. Na prvý plát natrieme svetlý krém, zakryjeme druhým plátom, ten potrieme lekvárom najlepšie ríbezľovým, na tretí plát natrieme kávový krém a zakryjeme štvrtým plátom. Vrch polejeme tenkou vrstvou čokoládovej polevy, aby pri krájaní sa čokoláda nelámala. Koláč je vhodné pripraviť 2 dni dopredu, aby zmäkol.