1 celé kurča, prsia, alebo stehná podľa vlastnej chuti
soľ
výberová polohrubá múka
3-5 ks vajec
sezamové semená
olej na vyprážanie
panvicu (môže byť aj grilovacia)
1. Mäso umyjeme, naporcujeme a osolíme. Do jednej misy dáme múku,do druhej rozbité vajíčka, soľ, trošku studenej vody a rozšľaháme ich, potom pridáme sezamové semená (iba trochu nasypeme).
2. Olej necháme zohriať. Kusy kurčiat obalíme v múke, potom vo vajíčku, dáme do panvice a opekáme. Pozor na olej, treba ho sem tam stíšiť, aby sa kurča nepripálilo a nevytvárala sa pena. Nesmie sa vyprážať veľmi pomaly (keď treba tak aj viac krát z každej strany).
Takto vypražené kurča je veľmi lahodné a nie veľmi ťažké. Takýmto spôsobom sa dá vyprážať bravčové karé aj krkovička.
K vyprážanému kurčaťu sa podávajú rôzne prílohy a aj šaláty podľa vlastného výberu a chuti.