5 žĺtkov
100 g krupicového cukru
1 balíček vanilkového cukru
100 g polohrubej múky
štipka soli
5 bielkov
pomarančová kôra
Pomarančový džem na potretie
Pomarančová poleva:
práškový cukor
pomarančová šťava
2 ČL horúcej vody
kúsky kandizovanej pomarančovej kôry na zdobenie
1. Žĺtky vymiešame s krupicovým a vanilkovým cukrom do peny. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou a strúhanou pomarančovou kôrou zamiešame do žĺtkového krému. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pri teplote 160°C pečieme asi 15 minút.
2. Cesto vyberieme z plechu, odstránime papier a ešte horúcu piškótu potrieme pomarančovým džemom, pevne zvinieme, zabalíme do alobalu a necháme roládu vychladnúť.
3. Potom povrch rolády potrieme pomarančovou polevou a ozdobíme kúskami kandizovanej pomarančovej kôry. Predtým ako poleva úplne zaschne, nakrájame silnejšie šikmé rezy.