Bravčové medailonky so syrovou omáčkou

tento recept pridal(a) na www.dobroty.sk

Prísady

80 dkg zelenej fazuľky
petržlenová vňať
tymian
1 stredná cibuľa
5 dkg masla
3 dkg múky
¼ l mlieka
¼ l zeleninovej polievky (bujón)
10 dkg rokfortu
60 dkg bravčovej panenskej
10 dkg oravskej slaniny
2-3 lyžice oleja
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Fazuľové struky v slanej vode varíme 15 minút, cibuľu nakrájame na kocky a polovicu na 3 dkg masla podusíme, posypeme múkou a krátko opražíme. Odlejeme polievkou a mliekom, pridáme tymian, privedieme do varu a varíme 5-6 minút. Potom pridáme rokfort, osolíme a ochutíme čiernym korením.
2. Panenskú nakrájame na rezy, každý kúsok obalíme oravskou slaninou a na rozpálenom oleji pečieme 2-3 minúty. Osolíme, okoreníme a vyberieme z výpeku.
3. Do výpeku pridáme málo vody a pridáme k syrovej omáčke. Zvyšok cibule podusíme na zvyšku masla. Pridáme fazuľkové struky a petržlenovú vňať, krátko podusíme, osolíme, okoreníme. Zeleninu poukladáme do zapekacej misy, na vrch poukladáme mäso a polejeme omáčkou. V predhriatej rúre pečieme asi 25 minút na 200 stupňoch. Podávame so zemiakovou kašou.