Španielske vtáčiky

tento recept pridal(a) diana na www.dobroty.sk

Prísady

400 g zadného hovädzieho mäsa
mleté čierne korenie
soľ
1 PL horčice
60 g slaniny alebo šunkovej salámy
2 vajcia uvarené natvrdo
2 väčšie sladkokyslé uhorky
1 cibuľa
rastlinný olej
mäsový vývar
30 g hladkej múky
1 PL masla


Príprava

1. Mäso pokrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a potrieme horčicou. Na každý plát uložíme kúsok salámy, plátok uhorky a štvrťku vajca uvareného natvrdo. Plátky mäsa zvinieme a previažeme niťou.

2. Nadrobno posekanú cibuľu speníme na rozohriatom rastlinnom oleji, pridáme závitky, opražíme ich zo všetkých strán, podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a dusíme. Počas dusenia podľa potreby podlievame horúcim mäsovým vývarom.

3. Mäkké závitky vyberieme. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, opražíme, rozriedime vývarom, premiešame a povaríme. Nakoniec pridáme zvyšky salámy, slaniny, uhoriek, uvareného vajca pokrájaného nadrobno, vložíme späť závitky zbavené nití, pokvapkáme maslom a zohrejeme.

Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.