Broskyňová torta so zmrzlinou

tento recept pridal(a) na www.dobroty.sk

Prísady

750 g broskýň
6 plátkov želatíny
1 tenký tortový korpus
300 g vanilkovej zmrzliny
2 PL mandľových úlomkov
¼ l šľahačkovej smotany
30 g cukru


Príprava

1. Broskyne umyjeme, dáme odkvapkať. Šťavu z nich vyvaríme na 1/8 l. Želatínu necháme v studenej vode napučať, vytlačíme a rozpustíme v šťave z broskýň. Odložíme do chladu.

2. Tortový korpus vložíme do tortovej formy. Naplníme plátkami broskýň, 12 pekných si odložíme na zdobenie.

3. V chladničke necháme vanilkovú zmrzlinu mierne zmäknúť. V studenej miske ju vymiešame do jemného krému, pridáme vychladnutú šťavu z broskýň. Všetko spojíme a nalejeme na broskyne. Zarovnáme a odložíme do chladničky.

4. Mandle nasucho opražíme. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a nastriekame na tortu 12 ružičiek. Napokon ozdobíme opraženými mandľami a odloženými kúskami broskýň.